Je bent klaar om te gaan, je hebt je Fjallraven rugzak helemaal volgestopt en je weet zeker dat je niets vergeten bent deze keer, toch? Het is iedere keer weer een probleem waar we tegenop lopen, als we op reis gaan vergeten we altijd wel iets belangrijks mee te nemen waar je dan pas achter komt als je al halverwege bent of zelfs als je er al bent. Het is erg vervelend, en als het even tegenzit kost het ook nog veel geld. Want ja, als je het niet mee hebt moet je het daar maar kopen, toch?
Fjallraven rugzak

Maar je kan het voorkomen

Natuurlijk zijn er manieren om dit te voorkomen, er zijn er zat. Maar ja, daar denk je ook meestal pas aan als het eigenlijk al te laat is. Vanaf nu dus niet meer. Je weet meestal al best een tijdje van te voren waar je naartoe gaat en hoe lang je daar naartoe gaat. Dus een simpele oplossing voor het constant vergeten van items is om een lijstje te maken. Begin daar ook niet de dag van te voren mee, maar begin daar al ruim van te voren mee. Een aantal weken bijvoorbeeld. Schrijf iedere keer als je ergens aan denkt op dat je het mee moet nemen, en als je gaat inpakken hou je het lijstje er gewoon lekker bij.

Vraag om hulp

Je bent gerust niet de enige die dit probleem wel eens heeft gehad, en als je samen met iemand anders die niet op reis gaat je tas gaat inpakken, dan zal je vast minder snel iets vergeten. Jij bent misschien zenuwachtig voor je reis en vergeet iets mee te nemen, maar als die ander nergens heen moet, dan kan die dus lekker rustig nadenken over wat jij allemaal mee moet. En het is een win-win, want zo hoef je het niet allemaal alleen in te pakken.

Ga het nog even na

Als je hier nu allemaal al geen tijd meer voor hebt omdat je al over een uur weg moet en je alles al ingepakt hebt bijvoorbeeld, dan is er nu ook nog iets wat je kunt doen. Ga gewoon even na wat je allemaal mee hebt. Open je tas en kijk wat er in zit, als je iets mist dan zal je daar vast wel aan denken, en dan kun je het er alsnog even snel bij doen. Er zal heus wel een dag komen waarop je niet aldoor maar iets vergeet. Oh ja, en vergeet je tandenborstel niet!