Al heel lang speel ik met het idee om mijn eigen trainingen, workshops en cursussen te geven. Ik ben afgestudeerd in de psychologie, met een minor in alternatieve geneeskunde. Ik doe al jarenlang aan yoga, mindfulness en geloof heilig in het idee dat er meerdere manieren zijn waarop een mens zich goed kan voelen, zoals met muziek, geur, geluid, en fysieke en mentale ontspanning. Vriendinnen vragen me al tijden om advies, en ik zou erg graag  naast mijn baan af en toe een workshop geven. De klanten, het idee, en zelfs het logo waren er al. Het enige wat ik miste, was een trainingslocatie.  

 Daar gaan we.

Gelukkig was deze locatie vrij snel gevonden, met behulp van de handige link hierboven. Ik zoek natuurlijk voor mijn vak een bepaalde soort ruimte, eentje met rust en kalmte, die ook goed bereikbaar is voor bezoekers. Gelukkig kon ik super makkelijk online door de ruimtes scrollen, en zo een beetje inspiratie opdoen over wat ik zocht. Wilde ik  in een wolkenkrabber, met uitzicht op de stad, of wilde ik in een soort bungalow, met een grote open tuin en openslaande deuren? Kon dat wel, in de winter? Hoe zat het met hapjes en drankjes, en toiletten? Was er een balie, of doe ik zelf de deur open? Al deze vragen die ik had, werden vrij snel beantwoord. Uiteindelijk vond ik een zeer rustgevende ruimte nét buiten het centrum, met een overvloed aan groene planten (heel goed voor het zuurstof gehalte in de ruimte), zonder drukke autostraat, en genoeg ruimte voor matjes op de vloer. Op de gang stond een karretje met water. Het kon beginnen!

De eerste les.

Natuurlijk was ik ontzettend zenuwachtig de eerste les die ik gaf. Maar met wat simpele mindfulness ademhalingsoefeningen kwam ik er zo weer uit. De eerste mensen kwamen binnen, en ik had de ontspannende gong-muziek al aangezet. De lampen waren expres een beetje gedimd, (daar had ik specifiek naar gekeken) maar de gordijnen of luxaflex liet ik open; zonlicht is heel belangrijk voor ontspanning. Na een les van een uur, gevolgd door een nabespreking van een kwartier, kwam ik erg gerustgesteld de ruimte uit. De les was bevallen, en ik had ruimte open gelaten voor feedback. De ruimte was ideaal, rustgevend, en ontspannend, vonden de bezoekers. Na de les een fijn bekertje water, en even kletsen met elkaar. Zo sloten we de les toch nog gezellig af.