Wanneer we het hebben over kleding voor mannen zijn er een aantal zaken die vrijwel onbesproken blijven. Met name het ondergoed voor heren blijft vaak onbenoemd. Dit is erg jammer, want het juiste ondergoed met een fijne pasvorm is enorm belangrijk. Zeker voor mannen! Wellicht ken je het probleem wel: je boxer kruipt constant omhoog of de pijpen van de boxer verpesten de look van je skinny jeans. Nog vervelender: het ondergoed dat nét te strak zit waardoor je je er erg oncomfortabel in voelt en de neiging hebt er constant aan te zitten om ervoor te zorgen dat het niet gaat knellen. Het is niet altijd even gemakkelijk om geschikt heren ondergoed te vinden wat er goed uitziet en wat de juiste pasvorm heeft. Daarom lees je in dit artikel de beste tips rondom zaken waar jij op kunt letten bij het aanschaffen van nieuw heren ondergoed. Zo voorkom je miskopen en vervelende problemen bij het dragen van jouw ondergoed! 

 

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van ondergoed voor mannen? 

Het meest voorkomende probleem wat mannen hebben met hun ondergoed is het ondergoed wat niet lekker zit. Dit is echter gemakkelijk te voorkomen door op onderstaande zaken te letten.

 

Tip 1: Kies voor de juiste maat

Het belangrijkste aandachtspunt bij het aanschaffen van heren ondergoed is natuurlijk het kiezen van de juiste maat. Is het ondergoed net iets te klein? Dan zul je vervelende problemen ervaren zoals knellend ondergoed, ondergoed wat omhoog kruipt of ondergoed wat sneller gaat slijten. Koop je het ondergoed in een te grote maat? Dan mis je ondersteuning en kunnen de pijpjes van je boxer omhoog gaan kruipen. 

 

Tip 2: Kies voor het juiste model 

Natuurlijk heb je persoonlijke voorkeuren rondom hoe jouw ondergoed eruit moet zien. De één vindt een losse boxershort goed staan en de ander kiest liever voor een aansluitend model of een slip. Let hierbij echter niet alleen op wat je zelf mooi vindt, maar zorg ook dat het model ondergoed goed past bij jouw lichaamsbouw. Sport je veel en heb je daarom wat stevigere bovenbenen? Dan is een boxershort met lange pijpen of een slip voor jou goed geschikt. Heb je meer ‘normale’ of dunne benen? Dan past een short met korte pijpen of een aansluitende slip jou beter passen. Heb je een buikje of draag je liever een model dat wat lager valt? Kies dan voor een short met een lage tailleband. Deze band zal niet snel omklappen, waardoor het ondergoed comfortabel blijft zitten. Wanneer jij het juiste model kiest voor jouw lichaamsbouw zul je merken dat je veel meer ondersteuning geniet van je ondergoed en dat je je erg comfortabel voelt bij het dragen ervan. 

 

Tip 3: Kies voor de juiste stof

Het beste heren ondergoed is gemaakt van de juiste stof. Er is ondergoed voor mannen beschikbaar van tal van verschillende materialen, maar een aantal stoffen zijn van de beste kwaliteit. Een absolute aanrader is heren ondergoed wat gemaakt is van katoen. Kies je voor katoenen ondergoed? Dan kies je voor een fijn materiaal wat comfortabel zit, lekker koel en natuurlijk aanvoelt en een stof die voldoende kan ademen. Zorg er echter wel voor dat je kiest voor katoenen ondergoed waar wat stretchmateriaal aan toegevoegd is, zoals elastan. In katoen als materiaal zit namelijk geen rek, dus als er geen elastan of ander stretchmateriaal aan de stof is toegevoegd, zal het ondergoed niet lang mooi blijven. Herenondergoed wat gemaakt is van katoen waar stretchmateriaal aan toegevoegd is, vind je bijvoorbeeld bij kwaliteitsmerken zoals Tommy Hilfiger. Tommy Hilfiger ondergoed is ondergoed van premium kwaliteit van katoen met elastische eigenschappen. Zo profiteer je van de grootste voordelen van beide materialen.