Uitgeblust zijn na een lange dag uit. Een lange dag shoppen is achter de rug, of een diner in een nieuw restaurant, of naar een pretpark met vrienden, het valt niet te ontkennen: aan het einde van de dag ben je kapot. Des te leuker is het om een hotelovernachting te boeken. Dan ben ik niet op tijd thuis zou je kunnen denken, maar zelfs daar valt wel een mouw aan te passen.

Rust

In een hotel vind je het soort rust dat je thuis moeilijk aan kan komen. Thuis zijn er al die dingen die nog gedaan moeten worden. Dat kun je allemaal even naast je neerleggen als je in een hotel slaapt. De kans is anders groot dat je thuis komt van een lange dag en toch gaat malen wanneer je weer thuis bent. Een hotel geeft je ruimte, een manier om te ontspannen.

Tijd

Deze ruimte gaat vooral over tijd. Je bent niet verplicht meteen terug naar huis te gaan. Nee, wanneer je de lange dag achter de rug hebt, kun je zonder wikken of wegen op een vers opgemaakt bed ploffen of in alle rust nog een drankje doen bij de bar van het hotel amersfoort. Je hoeft niet heel lang weg te zijn om het gevoel te krijgen dat je er wel even uit bent geweest. Omdat je in een ander bed slaapt wordt dit gevoel enorm gestimuleerd.

Terugreizen

En een groot voordeel: je hoeft niet terug te reizen naar huis! Vaak kost dit ook onwijs veel energie. Maar wat is nu fijner dan het terugreizen nog even uitstellen naar de volgende dag? Dan ben je uitgeslapen en helemaal fris en fruitig, klaar om thuis te komen. En dan heb je echt het gevoel dat je even weg bent geweest.

Samen zijn

Of je nou met vrienden, familie of met je partner bent, een hotelovernachting is in elk gevoel echt bevorderlijk voor het gevoel dat je samen iets hebt ondernomen en het ook samen kan afsluiten. Dit brengt je dichter tot elkaar. Wanneer je met je partner nog in alle rust even de dag kan bespreken met een uitzicht over de stad, wat wil je nog meer? Veel mensen zullen misschien het idee hebben dat een hotelovernachting het verschil niet gaat maken maar niets is minder waar. Het maakt vaak juist de dag nog beter dan het al was. Juist de combinatie van die twee dingen maken de ervaring heel erg rijk en uniek.