Als gamer wil jij natuurlijk de beste prestaties behalen met jouw computer. Natuurlijk kan je de duurste computer kopen die er bestaat maar je kan je ook verdiepen in bijvoorbeeld processors en moederborden. Dit keer wil ik het graag hebben over de Nvidia GeForce. In de wereld van de games is deze naam al heel bekend maar voor de mensen die geen idee hebben waar dit over gaat, leg ik het hieronder even uit,

Nvidia

Als je het eerste deel neemt van de Nvidia GeForce (kom je uit bij Nvidia). Nvidia is een bekende producent van computer hardware. Ze zijn vooral een belangrijke speler op het gebied van grafische kaarten en chipsets voor moederborden. Verder leveren ze de grafische chips van de Microsoft Xbox en de PlayStation 3 van Sony. Ze zijn toeleverancier aan veel grote computer fabrikanten. Een zeer betrouwbaar bedrijf dus dat weet wat ze doet.

GeForce

Dit bedrijf heeft een lijn in grafische processors genaamd GeForce. Deze naam hebben ze gekregen door een wedstrijd waarin ze het publiek lieten beslissen hoe ze de opvolger van de RIVA TNT2 moesten noemen. Een leuke manier om haar eigen publiek bij het bedrijf te betrekken.

Klanten

Waar de eerste kaarten vooral gericht waren op een groot budget, werden er later ook kaarten op de markt gebracht voor mensen met een wat kleiner budget. Op dit moment zijn er dus GeForce kaarten voor alle prestatieniveaus en alle budgetten. Het maakt dus niet uit of je professioneel- of hobbygames bent. Er is voor elk wat wils op de markt.

Keuze

Omdat er een behoorlijk grote keuze mogelijk is voor wat betreft de Nvidia Geforce, raad ik je aan op internet nog meer informatie op te zoeken over dit onderwerp. Ook kan je vaak op veel sites gemakkelijk gebruik maken van de filterfunctie die op deze sites te vinden zijn.

Als je geïnteresseerd bent in soort gelijke prestaties maar liever een ander merk hebt, kun je kijken naar de AMDs Radeon serie. Dat is op dit moment de grootste concurrent van Nvidia’s GeForce.
Het kan nooit kwaad om verschillende merken te onderzoeken en opties af te wegen voordat je tot aankoop over zult gaan.

Welke kaart je ook kiest, het zal de prestaties van je computer aanzienlijk verbeteren. Je zult meteen zin hebben een nieuw potje te gaan spelen. Pas maar op dat je niet verslaafd raakt aan deze nieuwe digitale wereld