Ben jij van plan om een feestje te geven voor je verjaardag, jubileum of het behalen van je diploma? Van harte gefeliciteerd! Maar bij het organiseren van een goed feestje komt best veel bij kijken. Het liefst wil je dat iedereen het naar zijn zin heeft, dat je genoeg hapjes in huis hebt en dat je zo min mogelijk op hoeft te ruimen de volgende dag. Wij snappen dat je met het handen in je haar zit en niet goed weet waar je moet beginnen. Met deze tips organiseer jij een geslaagd feest met zo min mogelijk stress! 

 

Voorbereiding is key

Om je handen tijdens het feest vrij te hebben moet je zo vroeg mogelijk beginnen met de voorbereiding van het feest. Zorg dat alle hapjes klaar zijn gemaakt of als je een iets ruimer budget hebt kan je hiervoor een catering huren. Ook is een self service bar met drankjes ideaal en heb jij zo min mogelijk zorgen om iedereen te voorzien van drank. Maak bijvoorbeeld een American punch of zet een grote ijsbak neer met flesjes bier en wijn. Zo heb jij veel tijd over om een echte gastheer of vrouw te spelen en iedereen even te spreken. 

 

Speel niet voor barman of vrouw 

Als er gratis drank is dan is het feest al snel geslaagd denk je niet? Voor vieringen is het wel altijd lastig in te schatten hoeveel boodschappen je vooraf moet doen. Maak daarom een Facebook groep aan met een poll wat iedereen wil drinken. Zo kun je een ruwe schatting maken en voorkom je gigantische leftovers of erger nog te weinig drankjes en hapjes! Nog een tip: bestel alles online! Zo hoef je niet te sjouwen met zware tassen. 

 

Geen troep in huis! 

Wat is er vervelender dan ‘s ochtends wakker worden met een kater en je hele huis is overhoop gehaald. Als je een tuin tot je beschikking hebt kun je het beste het feest naar buiten verhuizen. Maar met het onvoorspelbare weer in Nederland weet je natuurlijk nooit of het weer het ook toe zal laten. Geen paniek! Huur een partytent! Mocht je in de omgeving van brabant wonen dan kan ik je Partytent huren Eindhoven ten zeerste aanbevelen. Het enige wat om tijd vraagt is het in elkaar zetten van de tent, maar ook daar kunnen de verhuurders je bij helpen. Nu hoef je niet meer te denken aan het schoonvegen van de vloer of aan vlekken op de meubels. 

 

Als het toilet maar netjes blijft 

Ben je van plan om een gigantisch feest te vieren? Natuurlijk wil je niet dat het toilet waar jij meestal met je schone billetjes op zit enorm vervuild wordt. Kies er daarom voor om een dixie te huren. In ieder geval kunnen alle mannen hier terecht. De dames weten de boel meestal wel netjes te houden. De volgende dag komt het dixie verhuurbedrijf de pot gewoon weer vol ophalen. Zo heb jij er minimaal last van. 

 

Cry for help 

Natuurlijk zijn er altijd nog dingen die de avond of de dag zelf wel moeten gebeuren. Zoals het ontvangen of uitzwaaien van mensen. Vraag daarom aan hulp van een familielid of goede vriend. Die helpen je vast graag! 

 

Uitvinding van de eeuw: Spotify

Maak vooraf het feest een leuke afspeellijst op Spotify zodat je niet meer om hoeft te kijken naar de muziek. Kies voor nummers die jij leuk vindt en voor nummers die passen bij de gelegenheid. 

 

Let get the party started!