Het is rond die tijd van het jaar dat scholieren en studenten het langzaam maar zeker wat rustiger kijken. Kortom, het is de ideale tijd om weer leuke dingen met vrienden te gaan plannen. Persoonlijk word ik altijd ontzettend vrolijk van een gezellig weekend met mijn maten. Ik kan me ergens best voorstellen dat je het lastig vindt om zo uit het niets een weekendje te organiseren. Daarom besloot ik je wat leuke ideeën te geven. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Wie weet organiseer jij binnenkort ook een vrolijk en gezellig weekend met vrienden!

Marathons houden

Iets wat in mijn ervaring altijd werkt is een marathon ergens van te organiseren. Dit kan van alles zijn. Zo is het bijvoorbeeld ontzettend leuk om een marathon te houden van jullie favoriete films. Onderlaatst heb ik zelf een Harry Potter marathon georganiseerd. Ik speelde de films af op mijn laptop en dankzij mijn DisplayPort kon ik mijn laptop eenvoudig aansluiten op een ander apparaat. Zo kun je een beamer gebruiken (als je die natuurlijk hebt). Zelf had ik gekozen voor een grote monitor. Daar paste namelijk mijn DisplayPort in. Binnen een paar minuten was alle techniek in orde en konden we gaan bingewatchen.

Uiteraard hoef je niet films in een marathon te kijken. Je kan ook een marathon houden waarbij jullie alleen maar spelletjes spelen. Zo zou je de richting op kunnen gaan van een LAN party. Je moet alleen wel een ruimte hebben die groot genoeg is voor alle computers. Zelf heb ik een keer een ouderwetse GameCube avond georganiseerd. Dat was een avond vol bier, snacks en tournaments op de nintendo console. Vooral in de winter is het organiseren van een marathon van iets een uitstekend idee voor een vrolijk en gezellig weekend.

Weekendje weg of iets gaan doen

Als jullie allemaal wat meer geld te makken hebben dan ik en mijn vrienden, dan is het een idee om het wat groter aan te pakken. Het is bijvoorbeeld ook erg leuk om een weekendje weg te gaan met z’n alle. Kies een leuk, groot huis. Sla vervolgens genoeg eten en drinken in en je bent er klaar voor! Geen zin om zo’n lange tijd met elkaar opgescheept te zitten? Overweeg dan om een gezamenlijke activiteit te doen. Denk bijvoorbeeld aan paintballen, karten of misschien vinden jullie het wel leuk om te bowlen.

Zoals je ziet is een vrolijk en gezellig weekend met vrienden al vrij eenvoudig georganiseerd. Dus waar wacht je nog? Pak je DisplayPort of boek snel een vakantiehuisje en geniet!