Veel mensen denken er niet aan om als zijn op wintersport gaan het vliegtuig te nemen. De auto wordt vaak lekker volgeladen en na een (lees groot) aantal uur rijden komen we aan op onze wintersportvakantie. Best vreemd eigenlijk dat de meeste mensen alle andere vakanties per vliegtuig beginnen, maar de wintersport niet. dit is zeker iets om over na te denken. Ben jij al eens naar Oostenrijk geweest voor een wintersport met het vliegtuig? In deze blog lees een aantal dingen over de voor- en nadelen van het reizen per auto en vliegtuig. Wat is jouw favoriete manier om te reizen?

Met de auto naar je bestemming

Je kunt natuurlijk altijd vertrekken wanneer jij dat zelf wilt. Dat betekent dat je nooit hoeft te haasten om weg te gaan en geen risico loopt op het missen van een vlucht. Daarnaast kun je lekker veel spullen meenemen, omdat je geen maximaal gewicht hebt voor je bagage. Als je auto niet erg groot is kun je alleen niet veel meenemen, maar gelukkig bestaat er autoverhuur om een auto te huren en toch al het nodige mee te sjouwen. Het reizen per auto duurt wel een aanzienlijk stuk langer dan met het vliegtuig. Ook kan het allemaal erg vermoeiend worden (vooral voor de bestuurder. Een hoop voordelen en maar een enkel nadeel dus voor het reizen per auto.

Liever met het vliegtuig?

In de zomer vertrekken we massaal per vliegtuig naar allerlei verschillende delen van de wereld. Door met het vliegtuig te gaan weet je van tevoren hoe laat je zult aankomen op de plaats van bestemming. Je kunt lekker comfortabel reizen en laat al je bagage lekker in het laadruim. Je bent snel op je bestemming alleen kun je niet zelf bepalen op welk tijdstip je gaat vertrekken. Dat is wel een vervelend nadeel, omdat je daarom de kans loopt om je vlucht te missen. Er zijn veel meer nadelen dan bij het reizen per auto, maar de voordelen die er tegenover staan zijn wel erg groot!

Wat wordt het voor jou?

Het zijn eigenlijk twee gelijkwaardige spelers. Het ligt vooral aan de persoonlijkheid van de reiziger op welke manier de reis zal verlopen. Houd je niet van lange reizen dan kies je waarschijnlijk voor het vliegtuig. Ben je niet zo van het haasten en doe je dingen liever op je gemak dan is reizen per auto ideaal.  Het een wint dus niet van het ander en het feit dat we beide mogelijkheden hebben is erg fijn.