Het lijkt nog zover weg, maar 2019 is al over minder dan twee maanden een feit. Het wordt dus echt tijd om na te denken over je goede voornemens voor het nieuwe jaar. Natuurlijk staan stoppen met roken, meer bewegen en gezonder eten op je lijstje. Maar zet ook eens dingen op je lijstje waar je echt gelukkig van wordt. Word jij echt vrolijk van zon en strand? Dan kan een vakantie Aruba zomaar een voornemen voor het nieuwe jaar zijn. Ben jij pas echt gelukkig als je omringd bent door al je tassen, schoenen en kleding? Dan kun je een inloopkast op je lijstje met voornemens zetten. Zo wordt het lijstje met goede voornemens geen lijstje waar je tegenop ziet, maar een lijstje waar je naar uitkijkt.
Vakantie Aruba

Goede voornemens hoeven niet moeilijk te zijn

Neem je bijvoorbeeld eens voor om de mensen die je tegenkomt vriendelijk gedag te zeggen. Oké, dat kan in de grote stad voor rare situaties zorgen, maar het kost je niks om vriendelijk te glimlachen tegen de caissière van de lokale supermarkt. Ook het bedanken van de pakketbezorger is niet moeilijk. En wie weet wat zo’n glimlach teweeg brengt in het leven van een ander. Je hoeft echt niet iedere week bij je oude buurvrouw om de koffie. Maar bij slecht weer even vragen of je haar boodschappen kunt halen is wel zo vriendelijk.

Goede voornemens kunnen je geld besparen

Ben je alle boetes voor te hard rijden meer dan zat? Zet dan “houden aan de geldende regels op de weg” op je lijstje van goede voornemens. Hou je eens een jaartje aan de snelheid. Dat klinkt misschien saai, maar je zult zien dat het echt iets oplevert. Je hebt meer tijd om om je heen te kijken en je ontdekt dan vast dat Nederland, ook vanaf de snelweg, een hartstikke mooi land is.

Heb je een hekel aan goede voornemens?

Dan kun je zo’n beetje half Nederland de hand schudden. Maar als je het dan een bucketlist voor 2019 noemt, dan klinkt het weer wel interessant, toch? Je kunt je lijstje ook samen met je partner of je beste vriend(in) maken. Zo help je elkaar aan alle doelen die je in het nieuwe jaar wilt bereiken en kun je samen aan het eind van volgend jaar terugkijken op een goed jaar. Dit doe je natuurlijk terwijl je het lijstje voor 2020 in elkaar aan het zetten bent.