Het klinkt wellicht een beetje link. Je hebt net een nieuwe televisie gekocht en wil hem op een mooie plek ophangen. Veel consumenten plaatsen hun televisie op een standaard tv-meubel op de grond. Dit neemt onwijs veel ruimte in beslag en vaak is deze ruimte niet aanwezig in bijvoorbeeld de slaapkamer. Een TV plafondbeugel kan de oplossing zijn voor dit gebrek aan ruimte. Ook een wandmeubel kan een goed alternatief zijn voor een tv-meubel op de grond. Zelf heb ik gekozen voor een TV plafondbeugel en persoonlijk ben ik daar zeer tevreden mee. Ik word nog elke dag vrolijk wakker wanneer ik de tv aan zet en zal jullie er onderstaand van overtuigen ook uw televisie te monteren aan een plafondbeugel.

De TV plafondbeugel

TV plafondbeugels zijn in alle soorten en maten te verkrijgen. De TV plafondbeugel is een van aluminium gemaakte constructie die ervoor zorgt dat je jouw televisie veilig aan het plafond kunt ophangen. Hoe groot of klein je televisie ook is, bevestiging aan het plafond kan vrijwel altijd. Uitzonderingen hierop zijn televisies ouder dan 2014. Deze televisies bevatten vaak niet de juiste ophangmechanismes. Ook voor schuine plafonds zijn er beugels verkrijgbaar. Dit dien je wel zelf aan te geven bij de verkopende partij. Daarbij kun je ook kiezen in hoeverre je het mechanisme wil laten kantelen of draaien. Je kunt het product geheel naar eigen wens ontwerpen zodat je optimaal kijkplezier kunt beleven. Goedkope plafondbeugels kun je al verkrijgen vanaf 50 euro, terwijl de duurdere beugels soms wel meer dan 300 euro kunnen kosten. Zelf heb ik gekozen voor een plafondbeugel van ongeveer 150 euro. Deze beugel is gemaakt van stevig en uiterst betrouwbaar materiaal. Ik wilde er immers zeker van zijn dat mijn televisie niet van het plafond af zou vallen. Hou bij de aanschaf wel rekening met het gebruik van een plafondboor, voor de bevestiging van de beugel aan het plafond.

De wandbeugel

Indien ik je nog niet heb kunnen overtuigen een plafondbeugel te kopen voor jouw televisie, is er ook nog de wandbeugel. Deze wandbeugel bevestig je niet aan het plafond, maar aan één van de muren in de woon- en/of slaapkamer. Het voordeel van de wandbeugel is dat je geen plafondboor nodig hebt, maar de beugel eenvoudig kunt bevestigen in één van de muren. Houd wel rekening met eventuele loopruimte. Je wilt immers geen schade aan je televisie aanbrengen.

Kortom, er zijn tal van alternatieven voor een tv-meubel en ze zijn zeker het proberen waard!