Iemand die in de bouw werkt wordt vrolijk van werkkleding die ze helpt om effectiever hun werk te doen en ook nog eens lang mee gaat. Dat lijkt logisch maar niet ieder merk krijgt het goed voor elkaar om kwalitatief goede en functionele werkkleding te maken. Bij Snickers werkkleding is dit wel goed gelukt. Overigens niet van de ene op de andere dag. Vanaf het ontstaan heeft dit merk de focus op functionele en kwalitatief goede kleding. Het grappige is dat het ooit hierdoor is ontstaan. Dit merk is ooit opgestart door een Italiaanse elektricien die ontevreden was over het aanbod op dat moment en met dat ongenoegen aan de slag is gegaan. Leuk om er wat meer over te vertellen in dit blog.

Wat maakt snickers werkkleding uniek?

Zoals ik hierboven al aangaf ontstond Snickers werkkleding vanuit het ongenoegen van een Italiaanse elektricien. Dit ongenoegen had vooral te maken met de kwaliteit en het gebrek aan functionaliteit in de werkkleding van toendertijd. Vanaf de start heeft dit merk daarom daar de focus op gehad en dit heeft ze een voorsprong opgeleverd. Het blijkt dat ze in deze branche daar zeker een behoefte mee invulden en nu nog invullen. Binnen Europa zijn ze namelijk marktleider en ook in Nederland hebben ze een zeer belangrijk aandeel. Ze behouden die voorsprong door veel te innoveren op het gebied van kwaliteit en functionaliteit. Zo hebben ze onder andere een elastische stof ontwikkeld van zeer hoge kwaliteit. Met deze stof kunnen ze onder andere werkbroeken maken die zeer draagbaar zijn en ook nog eens slijtvast. Hiermee zijn ze onderscheidend in de markt. op deze stof hebben ze ook een patent waardoor de concurrentie er voorlopig niet mee aan de haal kan gaan. Verder denken ze met betrekking tot de functionaliteit aan veel kleine details. Zo hebben ze ook kleding voor de linkshandigen in hun assortiment zitten.

Het assortiment

Snickers werkkleding heeft een breed assortiment als het gaat om werkkleding. Een populair item is de Snickers werkbroek. Deze is zeer geliefd in de markt. De verschillende types verschillen vooral op het gebied van belasting. Dus van heel intensief gebruik tot minder intensief gebruik. Degene die wat minder intensief gebruikt wordt is van een stof die wat fijner is om te dragen en in de prijs zit het verschil. Ook voor de verschillende beroepsgroepen hebben ze kleding ontwikkeld. Een timmerman heeft nu eenmaal andere kleding nodig dan de schilder of de elektricien.