Schoenen zijn een essentieel onderdeel van ieder aspect van stijl, smaak en de expressie hiervan. Al zijn ze, in tegenstelling tot bijvoorbeeld vele accessoires, hoofdzakelijk een praktisch- en nutsvoorwerp, de truc zit hem bij schoenen juist in het combineren van dat nut: comfort voor je voeten, die je overal heen dragen, met de mooiste designs die jouw stijl tot uitdrukking brengen! Ieder kledingmerk waagt zich er tegenwoordig aan om schoenen te creeëren die in de collectie passen. Maar het blijft toch een investering, omdat ze niet alleen stijl uitdrukken maar ook in je gezondheid een rol spelen. Mason Garments combineert al deze eigenschappen, met als eindresultaat een prachtige, betaalbare en comfortabele sneaker van alleen het beste materiaal, zodat je er jaren mee kunt doen.

Het verhaal achter Mason Garments  

Mason Garments is een high-end schoenenlabel dat in 2012 is opgericht door ontwerper Rendi Aditia. In de jaren 90 groeide hij op en zag zijn moeder en oudere broer in prachtige designerkleding, wat hem voor het eerst in contact bracht met luxe merken en hoe belangrijk die expressie is. Het dragen van zulke kleding gaf hem op jonge leeftijd al een onbeschrijflijk gevoel, en zo ontwikkelde hij langzaam de droom om een schoenenmerk te bouewen wat zijn eigen stijl en interesses weerspiegelde. Hij begon ontwerpen te maken en ging op zoek naar de juiste partners, wat allemaal uiteindelijk leidde tot de start van Mason Garments in 2012.

Mason Garments’ aspiratie naar inspiratie

Het merk kwam terecht in Italie, waar de wortels liggen van het beste schoeisel op de markt. Het land staat bekend om zijn verfijnde tradities en vakmanschap, wat het de bron maakte voor talloze unieke meesterwerken door de eeuwen heen. Bij Mason Garments zijn ze trots om te zeggen dat ze in dat land de producten maken en samenwerken met de beste schoenmakers van de wereld. Zo leidden de aspiraties van Rendi Aditia naar de inspiratie van iedereen die deel uitmaakt van het merk, en iedereen die de schoenen draagt.

Omdat het zo’n nieuw merk is, hebben de schoenen van Mason garments een unieke moderne twist die je bij weinig andere labels ziet. Oog voor detail de moderne drang naar simpele designs, en de pracht die voort kan komen uit het minimale, in combinatie met de kwaliteit die zich al eeuwenlang in Italië ontwikkeld heeft zorgt voor schoenen die voor iedereen iets toe kunnen voegen aan hun stijl, en toch persoonlijk blijven.