Als ik een vrije dag heb, wil ik doen waar ik het vrolijkst van word. En dat is toch wel creatief zijn! Vroeger als kind kon ik al rustig uren achter elkaar tekenen en kleuren. Deze creatieve kant is inmiddels nog steeds niet verdwenen. Nog steeds is dit wat ik het allerliefste doe in mijn vrije tijd. Hou jij ook zo van creatief zijn en knutselen? Lees dan snel verder, want in deze blog vertel ik jullie welke creatieve dingen ik het leukste vind om te doen. En dat zijn er toch wel een aantal…

Meubels

Wat ik het leukst vind aan dingen maken, is toch wel dingen maken waar je iets aan hebt. En dit houdt onder andere in; dingen die je in je huis kunt zetten. Ik vind het daarom ook te gek om meubels te maken. Dit kan zijn simpele dingen zoals industriële planken fabriceren van hout en stalen pijpen. Maar ik maak zelfs ook wel eens moeilijkere dingen zoals kastjes. Ik ga dan lekker een uur in de bouwmarkt hangen om de mooiste mdf plaat uit te kiezen waar ik deze van kan gaan maken! Als je dit ook eens wil proberen is mijn tip wel om te beginnen met iets kleins in elkaar zetten, bijvoorbeeld een vogelhuisje. Want als je veel tijd en geld investeert in een kastje maken en deze mislukt, kan dit toch wel heel erg balen zijn.

Sieraden

Daarnaast heb ik soms ook zin in wat meer priegelwerk. Gewoon iets wat ik zittend kan doen en dat iets minder kracht vergt. Daarom maak ik vaak mijn eigen sieraden! Ik ga dan naar de kralenwinkel en zoek de mooiste kraaltjes uit. Soms gebruik ik voorbeelden van internet, maar soms laat ik mijn fantasie de vrije loop. Oja, en een tip is om niet te vergeten de praktische dingen aan te schaffen zoals sluitingen en kleine knijptangetjes! Deze zijn namelijk onmisbaar. Ik heb zelf ook wel eens gehad dat ik een ketting klaar had (lees: alle kralen aan een touwtje) maar geen sluiting had gehaald. Heel onhandig, haha!

Decoratie voor in huis

Tot slot vind ik het ook leuk om decoratie voor in huis te maken. Voornamelijk omdat je dit elke dag weer kunt bekijken en denkt; oh, dat heb ik best mooi gedaan. En natuurlijk is het altijd leuk als je complimenten krijgt van visite en kunt zeggen dat je iets helemaal zelf hebt gemaakt. Het leukste voor in huis om te maken vind ik bloemstukken en schilderijen. Dit zijn ook wel de dingen die het makkelijkste zijn en waar je de minste spullen voor nodig hebt. Maar, geloof mij, ik heb allerlei gekke dingen al eens geprobeerd. Van pottenbakken tot mozaïeken! En stiekem vind ik het allemaal leuk om te doen…