Tegenwoordig is er bijna niemand die meer lekker ruim in zn tijd zit. Er moet veel en ook in en om het huis is er altijd wat te doen. Dit is dan ook de reden dat we op zoek zijn naar zaken die voor tijdsbesparing kunnen zorgen. Eén van die zaken is dat je meerdere diensten die je nodig hebt in en om huis in één abonnement regelt. Zo is ook het alles in 1 abonnement ontstaan. In dit abonnement zitten internet, televisie en telefonie gebundeld. Kortom in één keer klaar met drie diensten tegelijk. Toch is niet voor iedereen het alles in 1 abonnement het meest logisch en zitten er ook veel verschillen in die verschillende abonnementen. Daarom vertellen we je er in dit blog graag meer over.

Is een alles in 1 abonnement de meest logische keuze?

Natuurlijk kijk je eerst wat je precies nodig hebt. Je kunt wel meerdere diensten in één abonnement hebben, maar als je de helft niet nodig hebt is het zonde van je geld en steek je alsnog tijd in iets wat helemaal niet hoeft. Dit geldt zeker voor het alles in 1 abonnement. Vaak zit hier namelijk vaste telefonie in en dat is iets wat niet iedereen meer veelvuldig gebruikt. Dit komt omdat de mobiel steeds meer de plek inneemt van de vaste telefoon. De afgelopen jaren zijn de tarieven van het mobiel bellen aanzienlijk lager geworden. Een groot deel van ons heeft inmiddels de onbeperkte belbundel waardoor het al helemaal niet meer logisch is om ook nog kosten te maken voor een vaste telefoon. Dit maakt ook dat de samenstelling van het alles in 1 abonnement in deze periode behoorlijk verschilt. Vaak zie je nu ook al dat mobiele telefonie onderdeel uitmaakt van dit abonnement. En dan kan het ineens weer een stuk interessanter worden.

De snelheid van mijn internet

Een lastige keuze is vaak de snelheid van het internet wat je in je abonnement wil. Want waar kom je nu precies goed mee uit de voeten. Het is daarnaast ook een materie waar niet iedereen zich dagelijks mee bezig houdt. Deze snelheid wordt uitgedrukt in MB’s die je per seconde kunt downloaden. Zegt de meeste nog niet veel, maar het scheelt dat de meeste aanbieders slechts een keuze geven uit drie varianten. Als je deze drie varianten bekijkt dan wordt redelijk snel duidelijk welke snelheid voor jou afdoende is om fatsoenlijk te kunnen internetten thuis en eventueel bestanden te downloaden.