Na al die stressvolle jaren uit je studie is de tijd eindelijk gekomen. Je bent toe aan een eerste stap in het ‘’echte’’ leven. Een baan en een echt huis horen daarbij. Het is een leuk moment uit je leven, maar tegelijkertijd kan het ook onwijs spannend zijn. Je weet namelijk niet of alles zo soepel zal verlopen als je hoopt. Met de juiste instelling en goede moed kun je in ieder geval al een heel eind komen. Ben jij klaar voor het leven als ex-student dan ben je bij deze blog aan het juiste adres. We helpen je graag bij het begin van je nieuwe levensstijl.

Maak een duidelijk plan

Voor velen voelt het alsof hun studententijd voorbij gevlogen is en ze ineens moeten gaan werken. Het is stom om nu achteraf tegen je te zeggen dat je een plan had moeten maken voordat je daadwerkelijk was afgestudeerd. Je bent er nog niet te laat mee! Schrijf voor jezelf op wat je precies wilt doen en maak er een korte en lange termijndoelstelling van. Zo weet kun je naar een specifiek doel toe werken. Jarenlang studeren en dan zomaar met een baan akkoord gaan die niets met jouw afgeronde studie te maken heeft is zonde. Hoe zie jij je leven voor je? Of dit nu is in de Biotech industrie of het recht, schrijf het op en leef hier naartoe.

Verander studentengewoonten

Sommige dingen zijn normaal als je student bent, maar worden erna een beetje raar. Op doordeweekse dagen losgaan in een kroeg kan wel, maar het is niet iets dat mensen die de volgende dag naar het werk moeten doen. (in ieder geval niet elke week dan). Houdt een agenda bij en plan daar al je afspraken in. Zo vergeet je niet wat je allemaal moet doen, want misschien staat er wel een belangrijke sollicitatie tussen. Vergeet trouwens niet om je sociale media te controleren. Potentiele werkgevers bekijken graag de profielen van sollicitanten om een beeld te krijgen van hun persoonlijkheid.

Wat formaliteiten

Als je eenmaal een diploma op zak hebt kun je gaan beginnen met wat nodige aanpassingen. Zo moet je (mits je hier gebruik van maakte) jouw studentenreisproduct stopzetten. Als je dit niet of niet op tijd doet kun je in de problemen komen. Het belangrijkste om te doen en misschien ook wel een van de leukste dingen is het aanpassen van je CV. Je kunt hier nu op aangeven dat je afgestudeerd bent! Heerlijk, niet waar?