Ben jij net als ik en wil je regelmatig lekker aan de slag kunnen gaan? Even een momentje voor jezelf pakken en de handen uit de mouwen te steken? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk nu een beetje een winterdipje. Ik merk namelijk aan mezelf dat het klussen en bezig zijn met projectjes in de winter toch minder prioriteit heeft. Om te voorkomen dat je helemaal bij de pakken gaat neerzitten, besloot ik mijn recentelijk ideeën even met jullie te delen. Daarmee hoop ik jullie weer een beetje vrolijk te maken en te motiveren om weer aan de slag te gaan. De hoofdrolspelers van al deze projectjes zijn pallets en palletranden.

Ideetjes voor in de tuin

Het klinkt misschien wat gek maar nu is de beste tijd om aan de slag te gaan met diverse projectjes voor in de tuin. Wees trouwens maar niet bang: pallets en palletranden zijn erg betaalbaar. Hierdoor zal jouw volgende project niet veel geld kosten. Daarom zijn pallets en palletranden zijn geweldig materialen om mee te klussen. Zeker in de tuin staan knutselwerken gemaakt van palletranden altijd erg smaakvol. Maak bijvoorbeeld eens een prachtige plantenbak compleet gemaakt van pallethout.

Het is ook ontzettend leuk om complete tuinmeubels of constructies te maken met dit soort hout. Denk bijvoorbeeld aan een luxe loungeset of een comfortabele ligstoel. Ik heb zelfs een fietsenstalling gezien die compleet gemaakt was van pallets en palletranden. Zelf heb ik de restanten van de pallets gebruikt om een klein pad te leggen in de tuin. Dat ziet er stiekem ook behoorlijk stoer uit.

Ideetjes voor in huis

Uiteraard hoef je niet alleen aan projecten te beginnen die leuk zijn voor in de tuin. Er zijn ook genoeg ideetjes voor in huis. Heb je bijvoorbeeld een echte mancave? Hoe stoer is het dan om je eigen bar te bouwen compleet van pallethout! Natuurlijk begrijp ik ook wel dat niet iedereen die luxe van een mancave heeft. Gelukkig zijn er nog genoeg andere leuke projectjes om te doen waar je echt vrolijk van wordt.

Maak bijvoorbeeld een prachtig bijzettafeltje compleet van pallets en palletranden. Wanneer je het tafeltje zelf maakt, kun je die volledig ontwerpen naar de situatie. Jij bepaalt hoe groot de tafel mag zijn of er een laatje in komt en in wat voor stijl je de tafel gaat bouwen. Geen fan van tafels? Maak dan een stijlvolle boekenkast van pallets of creëer allemaal leuke boekenrekjes van palletranden.